NJEŽNA SNAGA ŽENE – KRUG ŽIVOTA

Dar života je tijelo.

Žensko tijelo je izvor i alat života.

Važno je povezati se sa svojim tijelom jer kad svjesno i u potpunosti upravljamo svojim tijelom upravljamo životom.

Žene većinom imaju bolje razvijenu intuiciju od muškaraca i u većoj su mjeri izložene svojim emocijama. Emocije doživljavamo putem tijela i zato je važno da putem tijela uspostavimo svjestan odnos s golemom energijom svojih osjećaja. Ta energija motivira na stvaranje ili na uništavanje budući da se sve na ovome svijetu temelji na polaritetima. Prvi korak ka upoznavanju svoga tijela je osvješćivanje goleme stvaralačke ili destruktivne energije.

Teško je u suvremenom ritmu života u svakom trenutku svjesno upravljati svojom energijom. Žene nose tri čoška kuće, a povrh toga su svakodnevno izložene sve većim pritiscima poslovnog svijeta. Svijet rada – svidjelo nam se to ili ne – još uvijek pretežito funkcionira prema muškim načelima isključivosti, natjecanja i osvajanja dok pokazuje veliku manjkavost na području suradnje, uključivosti  i šireg poimanja svijeta. No, istinski razvoj čovječanstva, prihvaćanje i mir, počiva na snazi i dostojanstvu žene. Tomu u prilog govori i jedan citat iz Siri Guru Granth Sahib  : muškarac je rođen od žene, začet u ženi … … bez žene ne može “… 

Žena, bez obzira bila ona majka ili ne, po svojoj prirodi predstavlja majčinska načela. Ta se načela, međutim, stoljećima ignoriraju, omalovažavaju, pa čak zlostavljaju na mnogim društvenim razinama. U svrhu preživljavanja u društvu žena se podređuje ili usvaja muške obrasce ponašanja.

Cilj nije pretpostaviti žensko načelo muškom i stvoriti novu neravnotežu nego objediniti oba načela u snazi. Postavlja se pitanje odakle započeti? Odgovor je : od tijela.

Naše fizičko tijelo je posuda s bogatim sadržajem – splet mehanike, struje i kemije – mišići, živci, žlijezde. Sve što činimo svome tijelu utječe na to kako će izgledati naš život. Ne osjetimo li svoje tijelo nećemo osjetiti niti život.  Kada smo odrezani od tijela, odrezani smo od svojih osjećaja, a osjećaji su jezik duše. Nepovezanost s tijelom, osuđivanje tijela, proglašavanje tijela kao nečega čega se treba sramiti stvara plodno tlo za prostituciju na svim područjima života dok svjestan i stabilan odnos sa svojim tijelom znači biti u stanju u potpunosti preuzeti odgovornost za svoj život.

Program Nježna snaga žene je program za žene koje imaju dovoljno hrabrosti pronaći uporište u sebi. Svaka je žena božanska po prirodi – božanska je njezina stvaralačka snaga, njezin dar da brine za druge, njezino cjelovito poimanje svijeta. Sve je to nježna snaga  žene koju samo treba prizvati, prihvatiti i uključiti u svoje tijelo i time u svoj život.

Program Nježna snaga žene prilagođen je svim ženama bez obzira na dob ili fizičke dispozicije. U svim aktivnostima ovog programa vodi nas nježnost i ljubav, vode nas pitanja: do koje granice u ovom trenutku mogu ići? koliko mogu  tražiti od same sebe ? do koje mjere mogu preuzeti odgovornost za sebe?

Program Nježna snaga žene nastao je na temelju iskustva u orijentalnom plesu koji još uvijek učim od Seadete Osmani, voditeljice plesne skupine Sheherezade, te na temelju iskustva prakticiranja i podučavanja Kundalini yoge. Nježan, zaigran i senzualan ples sa Seadetom doživjela sam kao duhovno putovanje radosti, a jedinstvenu kombinaciju Kundalini yoge i nježnih ženstvenih, a snažnih pokreta,  kao put prema neiscrpnom izvoru snage i vraćanju te snage u osobni svijet i šire društveno okruženje.

Od jeseni 2017. redovni satovi održavaju se srijedom od 20:00 – 21:45 u Yoga studiju Zaprešić.

Termini za radionice na različitim lokacijama u sezoni 2017./2018. u izradi.

Za pojedine termine možete se prijaviti putem kontakt obrasca.

 

 

Cijena: 200,00 kn (redovni polaznici yoge imaju 20 % popusta)

 

KLIKNI OVDJE za prijavni obrazac